II. Erzsébet nem visel kobakot

A királynő még mindig azt teszi amit annyira szeret. Na jó ne gondoljon senki semmi rosszra. A királynő lovagol még ilyen éltes korában is. A fell póniját felnyergel(tet)i és nyeregbe száll, azonban a kobak használatát elutasítja. Nem hajlandó áldozni a biztonság oltárán. Ez így 88 éves korban talán érthető is. Reméljük nem a fell póni fogja ledobni, bár azt gondolom az ő korában már végzetes is lehetne. Amúgy ki más is lehetne az Angol Fell Póni Társaság fővédnöke ha nem ő.

 

Out for a ride: The Queen enjoys the sunshine in Windsor accompanied by her stud groom Terry Pendry

A királynő egyik kedvenc pónija, a képen látható Carltonlima Emma. Meg ne kérdezzétek hogy hogy becézik. Talán őexelenciája soha sem becézi a póniját. A cikk szerint mostanában már nem lovagol őfelésége annyit mint korábban, főként térdproblémái miatt. Azonban ha nyeregbe száll akkor csakis fell pónira.A királynő kiegyensúlyozott temperamentumukat kedveli bennük a legjobban.

Már nem látják olyan sokszor Windsorból kilovagolni mint régen, de azért még hetente egyszer minimum kilovagol. Régen azért elég jó lovasnak számított a királynő.

Giddyup: The Queen out riding in 1995. A niggling knee injury has mostly ended her horse-riding days

Amikor Windsor főlovászmestere, aki elkíséri őt lovaglásai alkalmával felszólította hogy viseljen kobakot, erre ő azt válaszolta: sohasem viseltem és önnek nem szükséges hogy mindig tökéletes legyen a frizurája, azonban nekem igen. Célozva itt arra a tényre, hogy mindig a figyelem középpontjában volt, mindig tökéletes frizurával kellett szerepelnie a címlapokon.

Néhányan úgy gondolják, a királyi család tagjainak viselkedése példamutató kell legyen még kobakviselés terén is, mások viszont felmentik őket ez alól, mondván: a "régi iskola" követője a királynő és ha még 88 éves korában is vígan lovagol kobak nélkül ez csak azt jelenti hogy a lovaglás megőrzi az ember szellemi testi fittségét. 

Azért mi ne feledjünk kobakot nyomni a fejünkbe, hiszen nekünk nem kell mindig fotóhoz öltözni. Higgyetek nekem, jó az ha van!

forrás: www.dailymail.co.uk